Veterinärbesök

Jesus vilken kväll det har varit. Jag har vart hypernervös blandat med kolugn. Vi kom till Anna Rudbäcks klinik på Tjörn vid 18.30 och lastade ut ganska omgående för herren där inne ville inte stå kvar. Så vi gick omkring på gården tills vi fick komma in i manegen där vi gick runt en stund till.

Sedan bad Anna oss ställa upp oss på cementen. Så klämde hon och kände på honom och konstaterade att han var väldigt mjuk och fin i SI-leden vilket var så roligt att höra. Han var även fin i halsmusklerna på båda sidor, men nackdelen var att han inte riktigt var lika spänstig vid själva sadelläget. Vilket inte var något stort alls. Efter det sprang vi och Anna gjorde även böjprov som inte visade något alls. Jättehärligt! :) Så longerade vi och man såg det Anna menade med att han inte var lika mjuk i ryggraden som i SI-leden men inte visade några tecken på att han hade ont eller liknande. Jag har ridförbjud så det var sån tur att Carro var där, i ridkläder, så vi fick låna en sadel och träns så red hon honom i alla gångarter för Anna.

När det var klart var egentligen undersökningen också färdig och Anna sa att det inte var något som helst fel på honom. Han behöver bygga upp överlinjen vilket vi ska göra nu i 3 veckor med tömkörning över bommar ca 3 dagar i veckan. Passar perfekt med tanke på mitt ridförbjud. Den lite stelare biten i ryggen kommer förhoppningsvis mjukas upp med tanke på att han fick laserbehandling i ryggen samt ska som sagt ägna 3 veckor åt tömkörning. Det var så otroligt härligt att höra att han var felfri på genomgången och att han inte har ont någonstans. Nu är det bara att köra på! :) Snacka om en stor sten har släppt från mina axlar.

Gillar

Kommentarer

amandacarlsson78
,
Vad skönt att veta allt står rätt till. Kul att följa eran resa! Tycker du är grym ! Fortsätt med de 😊
amandajosefsson
amandajosefsson,
Men vad snäll du är. Tack! <3
nouw.com/amandajosefsson