Vår resa #6

Och så. December. I slutet av november fick han mugg, och blev halt. Han var halt hela december och vi skrittade uppsuttet ett par gånger bara. Han var fruktansvärt pigg då han först hade boxvila i två veckor, och sedan fick stå i en liten rasthage resterande del..

Han var borta större delen utav Januari också, då muggen inte riktigt gav med sig, och när han väl inte var halt längre var det BLANKIS så det inte gick att rida.. Men i slutet på Januari fick vi sätta igång honom.

Under hans igångsättning så blev jag rädd för honom. Han var fruktansvärt pigg och stack med mig flera gånger. Jag hade ingen kontroll och han hoppade till för minsta lilla. Droppen som fick bägaren att rinna över var att han gjorde ett lufthopp nerför en brant backe och stack hela vägen hem till stallet. Ignonerade totalt att jag satt där uppe på ryggen. Jag släppte honom i paddocken en gång för att han skulle få springa av sig energi, men när han istället då laddade mot staketet fick jag gå med honom hem. Jag var verkligen rädd för min egen häst. Jag vågade inte vara själv i stallet eller när jag red, så jag fick alltid anpassa så att någon (oftast Oliwer) kunde vara med mig i stallet ifall något hände.

Gillar

Kommentarer