Vad hände hos sjukgymnasten?

Som jag skrev tidigare imorse var jag hos sjukgymnasten igår kväll. Jag har fått tillbaka min ryggvärk men har upplevt att det har gjort ondare i större delar utav ryggen det senaste. Jag fick börja med att ställa mig helt rakt framför min gymnast eller vad man ska kalla det. Och då bad han mig att stå rakt. Jag sa: Jag gör ju det? Och då rättade han till mina axlar så att de var raka. Jag skojar inte när jag säger att det kändes som att min höger sida hängde till höger, men nä, då var jag tydligen rak. KÄNDES SÅ OTROLIGT KONSTIGT. Och jag hade tidigare berättat att jag måste korta höger sidans stigläder för att de känns ojämna samt att min tränare har sagt att min höger axel & hand åker upp i dressyren. Vilket inte är så konstigt för hela jag är liksom sne..

Så när han tryckte på ett par punkter vid mitt högra skulderblad fick jag kippa efter luft för det gjorde så otroligt ont, och så fick jag lägga mig på britsen och så var det fullt med muskelknutor där. Jag var helt knottrig tydligen. Jag hade även på vänster men inte lika mycket. Så då tryckte han ut dom och det gjorde så jävla ont. Alltså gud.. Han sa att jag var jättespänd i de musklerna och att de var överansträngda. Jag vet ju att när jag rider dressyr & hoppar så blir Ametistas väldigt stark och det blir ganska lätt samma position för händerna hela tiden, man sitter och håller emot liksom, och då ansträngs muskeln utan vila = det blir knutor. Så hans råd till mig var att när det börjar göra ont (vilket de gör när jag rider) så ska jag sluta med det momentet. Men då känner jag lite, okej, min häst kräver ju att jag rider med mycket ben och med olika tygeltag samt att han blir stark och jag måste hålla tillbaka honom, ska jag bara sakta av till skritt och ba: nä det gör ont nu så jag kan inte komma vidare från det här. Då kommer det ju bli pannkaka utav alltihop, så jag tror snarare att jag får skaffa massor utav muskler där, så jag fick ett gummiband jag ska jobba med varje dag. Haha, det är jag och tanterna som sysslar med det här. Sen knäckte han ryggen på mig och det var typ 3-4 kotor som knakade, HUR obehagligt är inte det på en skala 1-10? Usch alltså.

Sen då, det jag egentligen kom dit för så är det ju min ländrygg som spökar igen, jag måste fortfarande träna den med sjukgymnastiks-övningar vilket är pisstråkigt men jag inser ju att det är värt att ha pisstråkigt i 10 minuter om dagen för att inte behöva ha ont och inte kunna rida & jobba. Så, får bara bita i det sura äpplet och göra det. Nu fick jag i alla fall lite mer avancerade övningar än sist, alltså det var jag och Agda 97år som hade samma övningar. ;) Nä men ni förstår. Det var liksom: "lyft ett ben 10cm över marken" och sånt trams. Så det var inte alls kul, tror det blir bättre nu. Nu vet ni hur det ligger till!

Såhär ser övningen ut för skulderbladen..

Gillar

Kommentarer

marina.falk,
synd du inte bor här omkring. Jag har haft jätte ont i ryggen genom åren. Men hittade en kille som laserbehandlat och tejpat min rygg ca 1 gång i månaden vilket har gjort grymt mkt har knappt aldrig ont längre. Jag var sne i bäcknet (stavning?) vilket är vanligt bland oss ryttare. Med hans hjälp har jag fått helt annan hållning och knappt ont. hoppas du förstod vad jag menar 😋
marinasvarld.blogg.se