Theodor vecka 1

Theodor 1 dag gammal

Jag tänkte att eftersom jag har varit duktig på att göra veckosammanfattningar under graviditeten så får jag ju inte vara sämre nu när han är här! Även om tiden är väldigt mycket mindre nu haha. Så här kommer en recap på Theodors första vecka i livet!

Vi spenderade hans första 4 dygn på BB i Borås. Vi blev så bra omhändertagna och trivdes verkligen. Det var så fin personal och vi kände verkligen att vi fick den hjälpen vi behövde. Jag fick min babyblues dag 2 och fick väldigt fint stöd av de som jobbade där. Passade även på att ta mycket hjälp för att amningen skulle bli bra och det var en jättehärlig barnmorska som satte sig med oss och hjälpte till genom att använda en docka.

Theodor spenderade sin tid att ligga på mig eller Oliwer hud mot hud. Han åt med 3 timmars mellanrum och sov däremellan. Han var väldigt nöjd och sov till och med i sin balja på natten. Det var värre med min sömn. Det är så knäppt att man ska sova när man just har fått barn? Det går inte! Det enda jag ville göra var att stirra på honom haha. Det var en natt som jag inte sov något alls för jag ville ha honom hos mig istället. Och då vågade jag inte sova.

Han kom på fredagen, så när tisdagen var här så fick vi åka hem. Vi hade fått åka hem tidigare egentligen men i och med att det är en lång bilfärd så fick vi stanna en dag extra för att hinna göra alla de sista testerna. Det var väldigt skönt för det var läskigt att åka med honom i bilen den långa bilresan och inget jag gärna gjorde igen. Det var en galen känsla att ta med honom ut från bb och ner till parkeringen. Herregud, kändes som att vi stal honom! Trodde att vi skulle bli stoppade men alla som vi mötte sa bara ”hejdå!” och ”lycka till!”.

Så vi packade in oss i bilen och åkte hem till vårat hem som tre istället för två.

Det här har varit min målbild sen dag 1 på graviditeten. Så stort att få uppleva det!

Vi kom hem och det blåste halvstorm. Vi låste in oss och spenderade resten av hans första vecka i soffan med godis och lite besök av hans farmor, mormor, mostrar, kusiner, morfar, farfar och gamla morbror. Vi hade hembesök av BVC och han hade gått upp jättefint i vikt. Vi var även ute på vår första promenad!

Theodor sov jättebra hemma också. Sov i sin egna säng bredvid mig i sovrummet och vaknar varannan/var tredje timma för att äta och få en ny blöja.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229