Tävlingskalender

Har suttit inne på tävlingsdatabasen och gjort upp en plan för kommande månaderna. Fram till slutet på maj faktiskt. Från och med nästa söndag, 6/3, är det tävling varannan helg. Är så taggad på att komma igång. Såhär ser min tävlingsplan ut för tillfället.

6/3 - pay & jump KRS 70 & 80cm
Det här blir första "starten" för året. Vi inleder lugnt och försiktigt på grannklubben med ynka 70 och 80cm bara för att få rutin på hela paketet; lasta, åka iväg, gå bana, vara på framhoppning och sedan komma in på banan. Det känns lagom när vi inte har kunnat hoppa så mycket under vintern.

19/3 - individuellt bohuscupen 90cm & 1m GFRK
Här blir det mer back to normal igen. Vi kommer att ha hunnit hoppträna två träningar imellan pay & jumpen och den här, så vi startar med en individuell tävlan på 90cm (stilhoppning) och en 1m klass efter själva bohuscupen är avslutad.

12/4 - pay & jump GHSK 1m x 2
Så tar vi en till pay & jump för att det inte ska bli så mycket glapp imellan tävlingarna, så vi bibehåller fokuset på att komma ut, samla den här rutinen som de flesta har jobbat på under vintern som vi inte har kunnat, och hoppar två en meter rundor. Eventuellt kommer den här att bytas ut mot pay & jumperna vi antagligen ska anordna på vår hemmaklubb, men datum är ej satta så därför är den här i reserv.

24/4 - individuellt bohuscupen 1m & 1,05 Alleby
Vi fortsätter med att följa bohuscupen även här. Den är bara under behandling, men jag hoppas att de har en en meter klass mellan lagklassen och 1,05. Isåfall blir det en 1m-runda och en 1,05 runda. Annars 90 i lagklassen och en 1,05.

10/5 - pay & jump GHSK 1m & 1.10
Även den här får vi se om vi åker på eller om vi åker till Troya. Beror som sagt på vilka datum det blir :) Då gör vi förhoppningsvis årets 1,10-debut.

20-21/5 - åby-hoppet 1m/1.10 eller 1.10/1.20
Och den roligaste tävlingen på hela året- min klubb Kungälvs hästsportsklubb ska arrangera en häst & ponny-tävling på Åby travbana den 20-22 maj. Den 20-21 är det häst och 22 är det ponny. Ni måste komma! Det är inte grand Prix hoppningar som det annars kan vara på Åby (alltså att det är höga höjder hehe) utan det finns höjder för alla nivåer. Häst-höjderna är ifrån 1m-1,30 och ponny är ifrån LC-LA. Så himla roligt! Min plan är att vi där ska debutera 1,20. Huuuh, vi får verkligen se om det håller men annars blir det bara en 1m och en 1,10.


Gillar

Kommentarer