Svar på kommentar

Kan du skriva lite om ametistas hur han är och varför och vad du hade tänkt göra efter du sålt honom? Svara gärna i ett inlägg 😊

Då ska vi se. Just nu är Ametistas ordentligt pigg som de flesta andra hästar är under den här årstiden. Det är kallt, det är lerigt/fruset i hagarna och det är kolsvart när man kommer till stallet på eftermiddagarna. Kylan gör hästarna pigga, de dåliga hagarna gör att hästarna inte rör på sig mer än nödvändigt och när det är kolsvart ute och man inte har något ridhus att tillgå är det svårt att rida ett ordentligt pass = laddar upp en hel del överskottsenergi.

I normala fall är han jättesnäll, kräver en del utav sin ryttare men är snäll och vill väl. Han försöker såklart komma undan i dressyren, men han är alltid arbetsvillig. I hoppningen skulle man lika väl kunna släppa honom lös. Han hoppar allt, alltid. Okomplicerad i all hantering, dock kan han bli något dominant och man måste som människa markera vad som är okej och inte. Han är tuff, men lindar in det i lite bomull så man märker liksom inte av det egentligen. Så kort sagt är han väl smart. :)

Efter att jag har sålt Ametistas, eller snarare om, jag säljer honom, så är planen att på allvar börja kika efter en lägenhet att köpa ihop med min pojkvän. Fram till vårens slut/sommarens början är tanken att jag om jag nu känner att jag vill det, börja kika efter en ny egen häst, eller så blir jag medryttare, lånar en häst på foder, eller ja, jag vet inte riktigt. Jag vet ju att jag inte kommer vara hästlös även om jag inte äger någon häst. Förrutom Lucky då. Men han är ju utlånad så han räknas inte riktigt. Min tränare har ett projekt som heter Ponnyfokus och där har de ett antal hästar som de hyr ut 2-3 dagar i veckan till elever. Då rider man en lektion i veckan för Carro och de andra 1-2 dagarna har man själv. Det tänker jag också kan vara ett alternativ. Annars tänker jag att jag ska spara ihop pengar och köpa en egen häst. :) Time will tell, men hästlös kommer jag absolut inte vara.

Gillar

Kommentarer

Mollie
,
Är din plan fortfarande att hoppa Falsterbo? 😊