Skillnad på stall och stall

Jag har stått i en del stall genom tiderna, men det är skillnad på att ha eget stall hemma som jag har haft väldigt länge, och att stå inackorderad. Jag gillar egentligen inte det, men det är precis som min rubrik säger, skillnad på stall och stall. Jag har stått i ett stall där jag absolut inte trivdes och allt kring stallet var väldigt ångestladdat för mig. Det var krångel med just precis allt. Specifikt behöver vi inte gå in på, men en grej som fanns i stallet var "stallhelg" och det innebar: frukost, ta på täcken, utsläpp, lunch, insläpp, ta av täcken, och i bästa fall slapp man ge kvällsmat. Detta var både lördag och söndag. Hel-galet tycker jag, vem kan lägga en hel helg i stallet liksom? Det går ju an att ha morgon/lunch eller middag/kväll men inte både och, båda dagarna. Som ni säkert förstår var det omöjligt för mig att få ihop detta då jag oftast jobbar helgerna. Det funkade helt enkelt inte. Jag kan inte lägga 12 timmar i stallet på en dag. Den här stallhelgen hade man var 6 vecka. Så det var ju inte ofta, men jag hade ju två hästar då.

Så det var delvis det som gjorde att jag valde att byta stall. I stallet jag står i nu har jag ett utsläpp i veckan och hand om att min häst kommer in från hagen varje dag. Det passar mig alldeles perfekt. Ibland, som idag, tar jag in alla hästar för att sedan få min häst intagen utav någon annan. Jag tycker dessutom att atmosfären i stallet är miljarder gånger bättre än i förra stallet. ALLA är trevliga och glada, med rätt inställning och det gör hela situationen så himla enkel. Jag trivs verkligen superbra. Ägarna ser möjligheter istället för problem, och försöker lösa allt på bästa sätt vilket jag uppskattar enormt just nu när jag inte vill ha Ametistas ihop med sin förra hagkompis. No problemo liksom, då får han gå med någon annan.

Därför åker jag med glädje till stallet en söndag i veckan för att ta ut alla hästar fastän jag är ledig, därför ställer jag med glädje upp och hjälper till när ägarna åker utomlands, därför ställer jag med glädje upp för de andra inackorderingarna när de behöver hjälp, för jag får hjälp tillbaka gånger hundra. Så otroligt viktigt för att jag ska trivas i ett stall. Och det gör jag här. Och det gör Ametistas med.


Nu ska jag åka och ta in alla hästar, för att sedan åka till min svärfar för att fira fars-dag :)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229