"Satsande ryttare"?

Hur många bloggare har inte med i rubriken till sin blogg eller presentation: "satsande ryttare"? Jag läser mer än gärna inspirerande hästbloggar där fokus är på träning & tävling, då det är något som är i samma stil som med mig och det jag vill uppnå. Men, när man landar på en blogg där det är en ryttare som rider runt på halvdassiga poäng i låga dressyrklasser med sin häst/ponny och kallar sig för en satsande dressyrryttare eller hoppar LC klasser med en c-ponny med någon placering här och där. Är man en satsande hoppryttare då? Eller när man är 17 år gammal, rider ponny och kallar sig för satsande ryttare. Oavsett om ponnyåldern har höjts så tävlar man inte längre på samma villkor som tidigare. Det är färre deltagare i grupp 2, och av vilken anledning är det? ;)

Det jag menar är, hur hemskt det än är, men kallar du dig för en satsande ryttare och är 17 år gammal så step up. Du kommer aldrig att bli en satsande ryttare så länge du sitter på en ponny. Jag tycker att såfort man kan ska man lämna ponnyåren bakom sig och satsa på en storhäst. Det är ju det man kommer rida på till slut i alla fall. Vill man tävla så förr eller senare måste man skaffa sig en storhäst och varför vänta på det? Jag ångrar mig dagligen att jag inte tog mig i kragen tidigare och köpte storhäst redan vid 16 års ålder som jag planerat egentligen. Men ponnyåren är minnesvärda på ett annat sätt. Men är du en såkallad satsande ryttare så finns det ingen som helst anledning att traggla runt på en ponny du måste sälja om ett år. Det är bara waste of time, och för att vara ärlig är ridningen man har på ponny helt annan än vad det är på storhäst.

  • TANKAR

Gillar

Kommentarer

tuff_sasse
tuff_sasse,
Nej nej, 1.20 är som sagt ingen avancerad höjd på det sättet, men det händer mer (inte bara höjdmässigt) utan även den tekniska biten 😊. Men skitbra rent ut sagt att höra att du pratar med tränare, vet tyvärr allt för många som inte gör det utan kör på utan att kanske egentligen vara redo för de mål de satt upp. Nej jag håller helt med dig, klart att man ska satsa 😃. Aha, jag visste inte att Ametistas gått de höjderna, då blir det säkert inga problem alls!! Gillar din inställning och din häst (som är fruktansvärt snygg 😉 ) så det kommer garanterat gå superbra, och stor eloge till dig som kunde svara på ett trevligt sätt och inte tog det som något illa 😊. Och förhoppningsvis ses vi ju i Falsterbo då 😉 Kram
www.rhocabus.blogg.se
amandajosefsson
amandajosefsson,
Hahahah! Såklart att vi gör. Och fightas om vinsten!;) Kram!
nouw.com/amandajosefsson
rebeccaribbnas
rebeccaribbnas,
Eller så tävlar man sin ponny bland storhästar och spöar skiten ur dem 😉
escana.blogg.se
amandajosefsson
amandajosefsson,
Det tycker jag låter som en bra idé! Kram 😊
nouw.com/amandajosefsson
IP: 82.99.3.229