SÅ läsvärt

Utdrag härifrån.
"Nobody is perfect, hästar likaså. Alla har sina styrkor och svagheter. Jag läste en gång en intervju med Nelson Pessoa där han fick frågan: ”Vilken är hopphästens viktigaste egenskap?” Hans svar var: ”Number one, the mind. Number two, the mind. Number three, the mind.”"

Jens Fredricson är en STOR förebild för mig, han har alltid varit det på ett eller annat sätt men jag har verkligen fått upp ögonen för honom på senare tid. Speciellt efter clinicen för honom. Han är en ruggigt skicklig ryttare som verkligen vet vad han pratar om. Jag önskar att ni alla kunde vart på plats i Flyinge under hans clinic, för den var så otroligt bra. De timmarna den pågick kändes som 10 minuter och jag skulle döda för att få uppleva den igen eller se på film för att friska upp minnet.

Jens har skrivit ett blogginlägg på Hippson som ni kan läsa hela om ni klickar på länken ovan, men det jag ville med det här inlägget var att säga att det jag citerar ovan är så otroligt rätt. Det viktigaste är hästens inställning. Spelar ingen roll hur bra den hoppar, vill den inte, så går det inte. Punkt. Man kan inte träna fram en vilja hos en häst. Man kan aldrig tvinga en häst att hoppa 1,50 hinder utan hästen måste vilja själv. Jag är verkligen imponerad utav Jens tänk och jag skulle så himla gärna vilja träna för honom. Hur gör man ens det? Hur gör man för att få chansen att boka in en träning? Det kanske inte ens går..

  • TANKAR

Gillar

Kommentarer