RECEPT: Lax & potatis

Det märks att jag kollar lite för mycket på matlagningsprogram för tillfället.. Kollar på både Sveriges yngsta mästerkock och Sveriges mästerkock. Oliwer bedömde min mat & mitt upplägg och han sa att det var väldigt bra, och att jag gick vidare till nästa vecka. Det jag skulle tänka på var att öka på smaken i såsen, jag håller dock inte med då jag inte gillar för mycket vitlök. ;)

Du behöver:
- lax
- sparris
- potatis
- cremé freiche
- sweet chili sås
- vitlöksklyfta
- salt & peppar
- citron

Såhär gör du:
Koka upp vattnet samtidigt som du skalar potatisen. Jag delade i mindre bitar för att det tar så lång tid för potatis att bli klar annars, men det får man ju välja själv.

Stekte laxen med olivolja och smör. Det är så lätt när man steker lax att man är ivrig och lyfter, tittar och grejar med den, men ha is i magen och det kommer garanterat att bli bra. Det ska bli lite yta på laxen. Medan den steks skär du av det yttersta på sparrisen, och när det är 30-40 sek kvar av stektiden på laxen lägger du i sparrisen i stekpannan.

Medan det här puttrar på häller du i creme freichen i en skål, blandar i sweet chilisås efter egen smak, pressar en vitlöksklyfta och blandar ihop till en slät sås.

Nu bör allt vara klart, så upp på tallriken med en citronskiva på toppen.

Såsen har jag fått lära mig utav min storasyster, den är så god verkligen.

Gillar

Kommentarer