Prestige ... eller tekna?

Min nuvarande sadel ligger inte 100% på Ametistas längre. Jag är glad för att den ändå har legat så pass bra som den har gjort såhär länge, och att ett tecken på att det går åt rätt håll är ju att han har vuxit ur sadeln. Så nu börjar mitt sadelletande. Just nu har vi en Bates men jag tänker att jag ska göra mig av med den och satsa på en bättre hoppsadel med mer stöd och mer utformad för just hoppning. Jag tycker det är så svårt, helst skulle jag vilja ha en antares eller en CWD men jag har inte riktigt råd att lägga 33.000kr på en sadel i nuläget ;) Men en dag ska en sådan hänga i sadelkammaren.

Nu ligger istället mitt största fokus på antingen en begagnad Prestige Versaille eller en splitterny Tekna A-line sadel.


Jag tycker att Prestigen är snygg, men det blir en begagnad isåfall, och de är ganska dyra. Teknan är billigare men ser på något sätt lite plastig ut och känns lite "uppe-på". Jag vill ha en sadel som får en att känna sig så nära hästen som möjligt, som ger optimalt stöd vid hoppningen, som är snygg och stilren samt till ett bra pris.

Jag tänker att jag ska åka till 3hästar och ta med mig ett par sadlar hem så får Carro prova ut någon. Det är inte akut men när jag väl fått upp ögonen för något så ska det ske nu, helst igår.. Någon som känner igen sig? ;)

  • TANKAR

Gillar

Kommentarer

annalindhu93
,
Vet du att tekna sadlarna inte är gjorda av läder? 😊 jag skulle valt en prestige.
amandajosefsson
amandajosefsson,
Ha-ha-ha. Jag hade faktiskt ingen aning. Tack för din kommentar, jag dör. Det lutar åt en versaille trots allt 😊 Kram.
nouw.com/amandajosefsson
marina.falk,
Jag har en prestige Versaille och är mitt bästa köp någonsin trots att det sved i plånboken. Provade även tekna hoppsadel osäker på modell men det passade inte mig 😋 kändes som att jag satt 20 cm utanför/ovanpå hästen i en soffa, kom inte åt henne alls så mitt tips så provrid ordentligt 😊 lycka till med sadelletandet 😊
marinasvarld.blogg.se
amandajosefsson
amandajosefsson,
Som det ser ut nu blir det nog en versaille iallafall. Tack för ditt tips! Kram.
nouw.com/amandajosefsson