På lastningsfronten

Vet ni!! Jag kan lasta min häst nu! *peppar peppar*

Carro, min tränare, hjälpte oss en dag i förra veckan och det tog.. 10 minuter för henne att få på honom och kunna kontrollera varje steg han tar. Alltså.. va? Förstår inte hur hon gick tillväga. Så sedan var det min tur och det gick bra för mig också. Backade ut och in och ut igen.

I tisdags när vi åkte iväg till Stall Holmegård och skulle träna för Malin hade jag ställt in mig på att behöva kämpa för att få på honom men han ville nästan springa på! Helt magiskt. Lika duktig var han påväg hem fastän vi inte lastade på vanligt ställe eller var hemma. I torsdags när vi skulle åka till veterinärkliniken var han precis lika duktig och det var inte heller några problem att lasta hem. Nu vågar jag tro att vi har kommit på en bra lösning och det är så himla skönt att inte behöva bråka med honom.

Nu gör vi såhär, han har ett långt grimskaft på sig och jag tar ena änden och petar på hans vänstra bog. Jag går in på vänster sida och han går in på höger sida. Längst fram finns en mathink där han får ta en tugga innan vi backar ut 2 steg för att gå in ett steg och sedan backa ut två steg till innan vi går in hela vägen igen. Då får han en till tugga godis innan vi backar ut hela vägen för att göra om proceduren igen. Då har jag hans totala fokus på mig hela tiden utan att det är någon stress och press för honom att såfort han är inne så stänger vi in honom, nu är det utan press för honom vilket är bra då han är mycket lugnare både vid inlastning, under resa och utlastning! Tipp topp.

Gillar

Kommentarer