Omotiverande.

Jag älskar vinter och jag älskar snö. Jag älskar inte kyla och jag älskar inte mörker. Nu när jag jobbar inne i Göteborg och inte är hemma förrän tidigast 17.15 så är de kolsvart när jag kommer till stallet. Det är inte bara mörkt utan det är halt, det är kallt och det går inte att rida någonstans förrutom på en stenhård glashal kolsvart grusväg. Jag gör det. Varje dag. Men det är så otroligt tråkigt och omotiverande. Jag finner absolut ingen glädje i det. Det känns som att den här vintern har varit den längsta någonsin faktiskt. Paddocken är stenfrusen, det går att rida på ängen men det vågar jag inte göra när det är kolsvart ute.

Jag försöker att hålla motivationen uppe genom att kolla på filmer på Youtube, läsa bloggar, scrolla igenom hela Hippson och minnas tillbaka till Jens Fredricsons clinic på Flyinge i höstas. Och jag känner då att nu jäklar, nu ska vi ge oss fan på det här. Men så kommer den där torsdagen mitt i veckan och det är kolsvart ute igen. Och då känner jag: till vilken nytta? Jag elitsatsar inte. Jag rider för att jag tycker att det är roligt. Men det är inte roligt att rida i mörker varenda eviga dag. Och jag kan inte hjälpa att jag tycker så. Jag har ingen motivation till att rida när det enda jag kan göra är att skritta på en hård grusväg där jag känner hur hela hästen spänner sig för att inte halka. Vad är vitsen med det? Det hade varit en helt annan sak om paddocken var tinad, eller om det fanns en manege att rida till. För som om måttet inte vore rågat har vi inga vinterdäck till transporten och den går därmed inte att köra. Känns hopplöst så in i norden. Inte för att jag ens hade vågat köra med transporten med vinterdäck på det här väglaget, men ni förstår.

Jag vill rida, jag vill träna, jag vill utvecklas, jag vill tävla. Men det går inte. Jag kan inte ens träna som det är just nu. Hur gör man, hur gör ni? Jag ångrar så mycket att jag inte valde att betala 1000kr extra för att ha tillgång till ett ridhus i vinter. Det är det sämsta valet jag har gjort. Men jag har fått väldigt mycket annat bonus för att jag valde bort ridhus. Så det är en väldigt svår situation. Jag vill bara att snön & kylan ska bort, för jag vill rida.


Gillar

Kommentarer

Alice
,
Så byt stall! När jag för 6 år sen valde att flytta och betala 1500 mer i månaden för att få tillgång till ridhus var det bästa beslutet jag tagit för min utveckling som ryttare. Nu står jag på ett nytt stall igen utan eget ridhus, men med en på skrittavstånd. Än så långe tycker jag att det är det absolut bästa kombinationen, så försök kika efter något sånt. I ett litet stall kanske hyran ligger på 1000-1500, sen ridhusavgift på 500 i månaden. Det är tyvärr helt omöjligt att hålla igång en häst utan tillgång till ridhus under en vinter som denna, i alla fall om man har tävlingsambitioner. Då är det klart att motivationen försvinner och det känns meningslöst, man tappar ju liksom hela vinterträningen inför tävlingssäsongen och sen lägger man hela tävlingssäsongen på det alla andra tränade på under vintern. Även om man inte elitsatsar så är satsningen, oavsett nivå, en stor anledning till att man tycker det är kul. 😊
tuvabjornwall
tuvabjornwall,
Det är verkligen det sämsta med vintern, man blir verkligen omotiverad.. 😟
nouw.com/tuvabjornwall