Mat, mat, mat?!

Nu är hästarna inne på nätterna, vilket känns så gott i mitt hjärta. Speciellt när det är såhär kallt ute på morgonen, hua alltså. Snart kommer man ju behöva skrapa rutorna.. Suck. Men i vilket fall. Att de står inne betyder att han inte käkar lika mycket på dygnet som tidigare, plus att gräset har tappat näring så nu står jag inför stora beslut som jag inte vet hur jag ska hantera riktigt. Igår köpte jag hackad Lücern som vi ska testa ett tag och se ifall det blir bättre. Han slickade i sig allt som han fick i krubban (0,5kg) men min oro är att han ska tycka det blir för mastigt sen med runt 1-1,5kg och lämna istället som han gjorde med kraftfodret när han fick 3kg müsli OCH ett kg slobber i början på sommaren.

Som hans foderstat ser ut just nu i skrivande stund;
morgon
0,5kg Spillers conditioning mix & 2dl olja
middag
0,5kg Spillers conditioning mix, 1dl olja & 0,5kg lücern
kväll
1kg Spillers conditioning mix & 1dl olja

I framtiden ska han då som sagt äta 1-1,5kg lücern och sen så gott som fri tillgång till hö.. Just nu får de bara middag & kvällsmat, men när det blir kallare behöver de ju ha frukost & lunch också. Jag är så himla nojig över att han ska gå ner i vikt, för nu har vi en relativt bra balans mellan kost och träning.. Jag har även mailat Krafft och har pratat igenom en eventuell foderstat, så vi får väl se. Jag ger lücernen en chans annars blir det nog Krafft ändå.

Gillar

Kommentarer

johannathedeen,
Min tjej äter 1,6kg lusern per dag, men då är det pellets, vilket de flesta hästar tycker mycket mer om. Det är dessutom bättre råprotein i den än den hackade. 😊 Min tjej håller sig i fint hull med den. Älskar lusern, billigt och bra innehåll.
jtdressyr.blogg.se
amandajosefsson
amandajosefsson,
Okej! Får se hur vi går vidare med detta 😊 Tack för tipset. Kram.
nouw.com/amandajosefsson