Lastträning samt ledarskap

Idag ställde jag klockan tidigt för att vara i stallet och lastträna när ingen var hemma. Jag brukar ju inte köra transoprt så det är inget utav mina direkt främsta kunskaper. Men eftersom ingen var hemma kunde jag bara koppla, köra rakt fram och ställa mig dumt till för att sedan bara kunna backa rakt bakåt haha. Smart är jag :) Måste verkligen ta tag i att börja köra nu också.

I alla fall. Vi började med att gå på volt framför transporten. Upp på lämmen, nerför lämmen, runt mig och så upp igen. Vi bytte håll och fortsatte så en stund. När det inte var några konstigheter att gå upp på lämmen gjorde vi lite ledarskapsövningar i form utav att backa när jag bad om det samt stå still, ta ett steg framåt, backa 2 steg och så vidare. Och så gjorde vi när vi närmade oss transporten också. Ett steg upp på lämmen, ett steg ner för lämmen, två steg upp och ett steg ner. Hela tiden för att han skulle förstå vad som hände och vad det innebar samt att det skulle vara tryggt att gå upp utan tvång. Sedan var vi hela vägen inne, backade ut och gick direkt in igen. Fick mat och backade ut, in igen och så försökte jag testa att "skicka" in honom själv, då gick han halvvägs och vände på huvudet för att se varför jag inte följde med in. ;) Vi gick nog på transporten runt 50ggr idag, utan att stänga bakbommen såklart. Därefter var jag nöjd och då gick vi ut i hagen.

Tycker det är så himla svårt att vara tuff mot honom, för han beter ju sig som att man är världens värsta människa och tror typ att man ska slå honom gul och blå bara för att man skäller på honom. Likadant som idag när jag petade till honom med spöet så flög han i luften som om jag hade rappat till honom. Eller när han ryckte sig bakåt lite häftigt så jag tappade balansen och landade lite hastigt, då försökte han sticka iväg från mig. Hatar när det blir så, för jag är så mitt i mellan. Är jag för snäll, då skiter han i mig. Är jag tuff, då blir han "rädd". Vet inte riktigt vilken kombination som är värst faktiskt. Och vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur den här situationen heller.

Gillar

Kommentarer