Inför hösten

Nu nalkas hösten (hemskt att skriva det i slutet av juli, men det är ju sant). Jag har beslutat mig för att stanna kvar i stallet jag står i nu, i Kareby i samma stall där min tränare har sina hästar. Jag vet inte vad som händer i höst kring jobb då jag inte får jobba kvar på Gläntan pga lasningen som sker efter ett visst antal dagar. Det känns säkrare att stå där med en låg stallhyra för att se hur det blir och hur allt fungerar kring träning också. Skulle det inte fungera kan man ju alltid byta stall. Men det känns som en bra plan, att stanna där. Installningen sker i slutet på aug/början på september om jag inte misstar mig. Helst skulle jag vilja att de började gå in redan nu, då vädret inte är helt okej och jag tycker det känns hemskt i magen när hästarna går ute dygnet runt. Men förhoppningsvis återvänder väl sommaren snart..

Ett par gånger har jag skrivit i bloggen att Ametistas har gått på ett intensivt 4 veckors-schema för att se hur förändringen blev och jag tänker att jag ska utveckla det lite mer. I fyra veckor nu har han gått i princip varje dag. Han har fått 1 vilodag i veckan och ibland inte ens vila, utan då promenad. Det har varit fullt fokus på dressyr hela tiden och han har blivit SÅ mycket bättre. Han är som en helt annan häst. Han har byggt rump, rygg och halsmuskler samt lagt på sig. Dock skymtas revbenen ännu, men inte alls lika tydligt, vilket känns så tråkigt med tanke på att han äter 3kg kraftfoder om dagen (uppbyggnadsfoder) samt går på sommarbete dygnet runt OCH är avmaskad. Men vi gav honom dessa fyra veckor och nu till hösten, vid installningen ska ett besök till klinik bokas för att kolla igenom honom för att vara säkra på att allt stämmer med honom eller om han bara är svår att hålla i hull.

Till hösten väntas nya utmaningar för oss båda två. Vi ska i mån av plats börja träna för en ny tränare, Malin Trollnäs, som har träningar i Stenungsund. Det ska bli jättespännande att få helt nya ögon på sig och utvecklas ännu mer inom hoppningen, för att kunna samla tillräckligt med poäng inför Tour of Amateurs 2016. Shit, skrev jag precis min dröm offentligt? #gömmermig. Nej, men på något sätt ska det gå & vi ska kämpa ihop. Vid årsskiftet ska vi vara på minst 1,10 nivå för att till våren starta 1,20-125 och därmed kvala till ToA. Let's do this!

Gillar

Kommentarer

stalltjej,
Du har väl inte missat att det nu finns en helt ny och fräsch skvallerblogg inom hästvärlden? Var säker på att du inte missar senaste nytt och ta en titt hos oss! 😊
hastbloggarnas.horseworld.se
isa.ljungsten
,
Om du lyckas kvala till tour of amatures (vilket jag tror att du kommer) kommer jag och hejar på dig! (För antar att du menar i Falsterbo och jag bor jättenära).
amandajosefsson
amandajosefsson,
Haha vad söt du är! Är falsterbo jag menar 😊 Kram!
nouw.com/amandajosefsson