Hur får man ihop det?

Att gå i skola, ha häst och jobba? Hur går det att få ihop?

Läste på ett forum på Facebook där det skrevs kring detta varav 90% av skribenterna skrev att det var ett heltidsjobb att gå i skolan och det stämmer ju på ett vis. Utifrån min personliga vinkel så hade jag Ametistas, skolan och jobb samtidigt, jag har ju turen att kunna lägga mina jobbpass själv, men jag valde ju även att i januari att ta hem Lucky också. Mamma och pappa betalar allt för Ametistas förrutom utrustning då jag står för det själv, men Lucky fick jag inte ens ta hem. De trodde inte att jag skulle klara av det, men jag gav mig fan på det och jobbade 4-5 kvällar i veckan. Det var ju i 3an och vi gick kanske 4-5 timmar om dagen i genomsnitt så det var ju inte långa dagar. Därför undrar jag lite hur människor tänker när de säger att skolan är ett heltidsjobb? Ett heltidsjobb innebär ca 40-45 timmar i veckan. Jag gick i skolan ca 25-30 timmar, vilket alltså inte är heltid.

Jag säger inte att det inte är tufft, för jag grät på kvällarna för jag var så trött och jag orkade/kunde aldrig göra någonting annat än att jobba. Jag åkte till stallet vid 22 på kvällarna för att jag direkt efter skolan hade åkt till jobbet. Men, det var så värt det. Och jag skulle göra om det tusen gånger om. För jag fick ta hem ponnyn som betydde världen för mig.

Ni som går i skolan nu! Hur har ni det? Jobbar ni för att få ha er häst/ponny eller betalar era föräldrar det mesta? :)

  • TANKAR

Gillar

Kommentarer

ida1999
,
ÄLSKAR din blogg! Så himla bra inlägg.
amandajosefsson
amandajosefsson,
Men tack vad gullig du är 😊 Kram!
nouw.com/amandajosefsson
Sannan
,
Jag har en häst och går i skolan, mina föräldrar betalar det mesta. Jag söker extrajobb men har svårt att hinna med 😡 Tycker det är starkt gjort av de som klarar av att sköta skolan, ha häst(ar) och jobba samtidigt. Grymt!
amandajosefsson
amandajosefsson,
Det är tufft men värt det! Kram!
nouw.com/amandajosefsson
m
,
Ett heltidsjobb är skolan för de som satsar på höga betyg då man inte är klar med skolan efter de 6-8 timmarna som mina skoldagar är(?). Utan i princip får lägga ner varje kväll och många helger på att plugga inför prov, planera, finslipa på inlämningar osv osv 😡 rider 4 ggr i veckan också så det är tufft men det går om man planerar!