Hur det är på A-fronten

I söndags gav jag ju Ametistas lite vila pga att han inte fått det på ca 2 veckor. Han skulle få nya skor i måndags och när jag kom dit så hade han trampat loss en sko så sidokappan var rakt in i hoven = han var jättehalt. Som tur var kom ju hovis och fixade till allt så han har ju inte gått så länge med det. Han var i vilket fall som helst halt efteråt också och även i tisdags. I onsdags var han inte halt men jag orkade inte rida efter mitt 12- timmars pass plus att jag tänkte att han fick vila en extra dag till. Igår red jag dock, och han var SÅ pigg.

Han blir lite all over the place ibland. Stog och dansade i stallgången medan jag gjorde iordning honom och när vi väl kom ut var alla brevlådor köttätande varelser som helst ville sluka oss båda två hela. Det prasslade lite i gräset och det var LIVSFARLIGT och jag fick sitta och hålla i mig, haha. Spänd som en stålfjäder var han och han gick i 150km/h. När vi kom till den lilla nordsvenska fölungen som går precis i närheten av stallet så fick han fnatt. Jag kände hur hela han spände till och fylldes av gos typ, haha. Han kan verkligen stå och glo på den där fölungen i flera timmar om han fick. Jag fick tyvärr berätta för honom att han är valack och inte kan få några fölisar vare sig vi vill eller inte.. Fölungen gillar honom också, den lämnade sin mamma för att springa efter mig och Ametistas. Båda två mullrade mot varandra och jag tror att A vill ha den i sin box alltså. Så gulligt.

Idag har Jennifer, A's medryttare, honom. Jag varnade henne för hans pigghet och hon sa att hon skulle försöka få honom att ta ut sig lite mer idag. Imorgon blir det förhoppningsvis dressyrträning och på söndag ska han tömköras. Nu kör vi igen. Nästa vecka blir det hoppträning dessutom. Så härligt!

Gillar

Kommentarer