Hoppträning för Malin

Igår var det hoppträning på Stall Holmegård för Malin Trollnäs. Träningarna brukar vara varannan tisdag men idag var det på en måndag. Jag har inte suttit på Ametistas sedan förra träningen, vilket var 2 veckor sedan. Han har såklart hållt igång på annat sätt men utan ryttare på ryggen. Jag tyckte det kändes så konstigt igår och fick inte alls till en bra känsla. Det kändes som att han inte hade någon ärlig framåtbjudning, sega reaktioner och dålig tankeverksamhet från bådas sida. Hoppning är en färskvara och med tanke på att vi inte har arbetat tillsammans så är det klart att han stelnar till, det blir lite av & på. Men en del fina språng fick vi till ändå och det var bra stundtals.

Vi gjorde en så himla svår övning. Vi gjorde om den säkert 10 gånger. Det var 3 hinder som var på en båge. Mellan 1an och 2an var det 4 galoppsprång och mellan 2an och 3an var det 3 språng. Det spelade ingen roll hur vi red an mot 1an för vi kom ändå fel till 2an vilket gjorde att vi fick gasa på för att komma på 3 därefter. Jag lät honom dyka liksom efter 2an vilket gjorde att vi inte fick en bra anridning till sista. Men efter att ha misslyckats ett par gånger gav jag mig fan på att klara det och då satte vi det! Så himla gött. Nu vet jag verkligen vad vi ska hem och träna på! Jag fick avstånden utav Malin så nu jäklar ska vi naila det till nästa träning.

Jag tror att en av anledningarna till varför det inte fungerade i höger varv var för att han skjuter ut sin vänster bog och jag är svagare i höger sidan därför att jag har ont där, och mamma sa att jag satt snett i sadeln. Med all säkerhet var det därför vi kom ut på fel båge för att han försökte komplettera upp min vikt åt "fel" håll om ni förstår hur jag tänker. I det stora hela är jag nöjd med träningen, vi var inte på topp idag, men vi fick bra hjälp & tips från Malin samt övningar som jag verkligen kommer träna på hemma i vardagsarbetet, både i dressyren och markarbetet. Vi lärde oss mycket nytt vilket var så lärorikt. På så sätt har detta varit den bästa träningen med ett bra resultat. Vi startade dåligt och åkte därifrån efter att ha lyckats med en riktigt klurig övning. Som grädden på moset så medan mamma bar bort bommar började jag lasta Ametistas och skickade in honom istället för att gå med honom in. Tror ni inte att han går in helt obekymrat, så jag stängde! Jag lastade honom helt själv!! Helt galet vilka framsteg.

Gillar

Kommentarer