GRL PWR

Hej på er och ett extra grattis till alla som benämner sig som kvinnor. Det är ju internationella kvinnodagen idag och jag tycker det verkligen är en dag som är behövlig. Förhoppningvis får den människor att stanna upp och reflektera över situationer. Jag läste ett väldigt bra tal från 2013 av Nina Åkestam som jag tänkte dela med mig utav. Ni hittar hela talet här.

"Nu har det gått nästan tio år och idag är jag inte det minsta rädd för att kalla mig feminist. Det beror inte på att jag har pluggat en massa genusvetenskap, eller har läst alla de feministiska klassikerna. Jag var tvungen att fråga Sara vad ett separatistiskt sammanhang betydde när vi hade vårt först möte, haha. Separatistiskt sammanhang betyder alltså att man delar upp sig efter kön, att det bara är kvinnor här idag, det fick jag lära mig. Nej, det som gör att jag vågar kalla mig feminist idag är inte att jag har lärt mig allt om feminismen. Det är att jag har förstått att det inte fanns något att lära sig. Feminism inte är teori eller logik. Feminism är en känsla. En känsla av att vilja förändra världen."

Så med det sagt säger vi god natt, och imorgon är en ny dag då vi kämpar för kvinnors rättigheter. Något som är extremt viktigt att tänka på, innan man viftar bort det här som en fluga, är att du anser att du inte är berörd av den ojämställdheten som är, men tänk på de som berörs. Tänk på alla de kvinnor som lever förtryckta. Tänk på alla de kvinnor som tjänar 68% av en mans lön för samma arbete. Tänk på alla de kvinnor som behandlas som sexslavar. Tänk på din dotter som ska växa upp i den här världen. Vad önskar du henne?

Tänk på alla andra, för vi behöver ta hand om varandra. Och alla behöver hjälpa till. God natt.

Gillar

Kommentarer

EmmaPhilippas
EmmaPhilippas,
Underbar blogg!
nouw.com/emmaphilippas
amandajosefsson
amandajosefsson,