Graviduppdatering v38

HUR kan det redan vara dags för vecka 38?? Jag förstår INGET. Vart tog veckorna vägen efter v36? Har gått så sjukt fort! Tack gode gud för det dock, för jag börjar känna mig färdig med graviditeten haha.

Den här veckan har gått så fort så jag har knappt hunnit reflektera över vad som har hänt. Men vi kör igång!

Symptom/mående
Oj så det har gått upp och ner den här veckan. Ena dagen har jag mått prima ballerina, helt utan ryggvärk och sovit flera timmar i sträck på nätterna. Andra nätter har jag vart vaken ett gäng timmar som vanligt för att ryggen spökar och för att det bara inte går att somna om.

Den 23 var vi hos barnmorskan för alla standardgrejer som ska göras. Mäta magen, lyssna och ta prover. Allt var jättebra så det var skönt att höra!

Jag har haft förvärkar varenda natt, vissa värre än andra. Det var natten mellan julafton och juldagen som jag hade den värsta natten hittills. Mådde så jäkla konstigt på kvällen på julafton och kände mig inte helt i form, hade inte vilat något alls på dagen utan bara kört på och druckit alldeles för lite så jag misstänker att det tog ut sin rätt på mig. Gick och la mig ganska tidigt för jag var helt färdig, vaknade efter någon timma av att jag behövde spy. Så jäkla vidrigt. Var längesen jag spydde nu ju! Samtidigt som jag spydde kom förvärkarna igång och jag började misstänka att något var på gång.

Det var såna intensiva förvärkar som kom så ofta och gjorde så sjukt ont, så ont har de aldrig gjort tidigare. Jag kunde inte somna på flera timmar utan låg vaken till 5:30 och därefter vaknade jag till när förvärkarna kom igen och somnade när de var över. De höll på sådär hela juldagen med förvärkar och jättemycket mensvärk, så var lite inställd på en lika hemsk natt till, men de blev mindre nästa natt och på annandagen var det ingenting längre.

Så märkligt att det kommer och går sådär! Blir dessutom så nojig för hur tusan jag ska klara en förlossning när förvärkarna knappt var hanterbara häromdagen.. wow.

Kost/cravings
Jag har vart sugen på sjukt mycket vatten vilket jag misstänker har att göra med att jag har druckit alldeles för dåligt de senaste dagarna. Så nu går jag runt och häller i mig vatten. Igår till middagen så drack Oliwer ett halvt glas och jag drack 4a haha.

Annars är det som vanligt med cravingsfronten. Finns inget jag är speciellt extra sugen på förutom apelsiner men det är man väl alltid denna tiden på året!

I övrigt är jag som sagt ganska färdig med graviditeten nu. Är så tung och trött hela tiden, vill bara ha min son i mina armar! Men, det är 5 dagar kvar till nytt år och det ska jag väl klara av ändå.

Nu är det FJORTON dagar kvar till bf!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229