Graviduppdatering v36

Nu är vecka 36 slut och imorgon går vi in i 37! Den här veckan har varit tuff på många sätt. Det började med förvärkar som har fortsatt hela förra helgen, natten till söndag var de riktigt onda. Kunde inte sova och ingenting hjälpte. Men de avtog framåt söndag förmiddag.

På måndagen tyckte jag att han var väldigt lugn inne i magen, trots att jag var på massage som han sist blev helt galen av, men kände knappt av honom på hela förmiddagen. Pratade med barnmorskan och hon rådde mig till att åka till sjukhuset. Så det gjorde jag såklart. Fick först träffa en barnmorska som lyssnade på hans hjärtljud och tog mitt blodtryck och temp. Allt var i sin ordning och jag fick gå tillbaka till väntrummet för att invänta CTG.

Allt var bra på ctg med sa dem fastän jag knappt kände några rörelser, men fick återigen gå tillbaka till väntrummet och där blev jag sittandes i 3 timmar innan jag fick träffa en läkare. Vi gjorde ultraljud och det var så så skönt att få se honom igen! Det var ju evigheter sedan sist. Han rörde sig massvis där inne under ultraljudet och allt var i sin ordning. Hon uppskattade att han vägde ca 2600g så han växer som han ska vilket var skönt att höra. Efter ultraljudet blev jag hemskickad och han började röra sig betydligt mer under kvällen/natten. Men så skönt att kolla upp att allt var bra. Det är en fruktansvärd känsla att inte veta!

Symptom/mående
I övrigt har veckan varit bra, var en natt jag sov hela natten igenom! Var inte ens uppe och kissade. Helt sjukt, det har inte hänt på över ett halvår! Så jag kände mig som en ny människa efter det. Annars har det varit vakna nätter med förvärkar och molvärk som kommer och går. Kroppen övar ju sig! Men det är ta mig tusan inte skönt.

Jag blir orolig med att han kommer att vilja komma ut tidigare än planerat i och med de här förvärkarna. Men enligt barnmorskan och familjeliv (haha) så kan det pågå i dagar eller i flera veckor. Så vi får hoppas på det sistnämnda! Vill så gärna att han kommer i januari! Han är såklart välkommen när som helst, men helst i januari haha.

Kost/cravings
Jag har varit så jäkla hungrig denna veckan!! Ätit som en häst. Vart konstant sugen på mat och även fast jag hade ätit middag så fick jag i mig gröt, clementiner, apelsin, pepparkakor, en macka, ja herregud det är inget stopp där längre. Men jag njuter verkligen av att känna längtan efter mat! Jag ska faktiskt nu äta tomtegröt för det är så satans gott!

Gillar

Kommentarer

emmanatterlund
emmanatterlund,
den sista bildern: gud så gulligt!
nouw.com/emmanatterlund
amandajosefsson
amandajosefsson,
Tack så mycket!!
nouw.com/amandajosefsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229