Full fokus

I eftermiddag är det tävling. I Kungsbacka. Jag ska hoppa först en meter och därefter 1,10. Jag tänkte berätta mitt tänk och upplägg delvis för att ge er en bild utav mina tankar om oss och sen för att kunna återberätta efteråt för att se om vi höll min plan.

Framridningen
Efter framskrittning & fram-travning i ca 15 min tänker jag att vi galopperar i ett friskt tempo för att få igång kroppen innan vi börjar jobba lite mer. Jag tänker att vi gör samma tänk som hemma, att i galoppen flyttar jag honom undan ytter skänkel för att gå in på en båge (förvänd galopp) och därefter flytta ut igen, i mån utav plats. Likaså i trav sen. I både traven och galoppen gör vi den kanonbra grejen som Carro lärde oss för ett par träningar sedan som funkar superbra, att först trava på i bra tempo, höja handen och räta på sitsen och trava med korta, korta steg för att sedan sänka handen och få längre steg. Samma tänk i galoppen.

Inne på banan
Väl inne på banan ska jag tänka att vi ska galoppera snabbare än vad som känns snabbt. När jag tänker nu är det bra tempo så ska jag öka lite till. Vi måste ha ett bra grundtempo för att ge oss själva bra förutsättningar att kunna hoppa bra och få fina språng. Jag ska inte hålla på att fippla utan jag ska tänka på det jag ska göra: räkna. Och så löser sig resten. Det spelar ingen roll om bommar faller idag, för idag ska jag känna att tempot sitter. Om vi blir felfria är det en plus i kanten, men det är inte det som är mitt största mål idag. Utan det är att vi ska ha en god känsla och att vi har ett bra tempo från start. Jag ska även få igenom halvhalter och ha honom med mig hela tiden. Skulle det kännas osäkert och dåligt så kommer jag att gå ut, det är inte värt att riskera vårt självförtroende för en dålig runda såhär i slutet utav tävlingssäsongen.

Gillar

Kommentarer

idakelam
idakelam,
teamsh,
Lycka till! 😃 / JS
nouw.com/teamsh