FLOWER

Tjolahopp, tjolahej, tjola hoppsansa!

Idag gick jag upp klockan 05.00 och det spöregnade ute. Var extremt jobbigt att gå upp ur sängen. Men jag gjorde det och jag satte mig på det jädrans tåget. Det tog emot att gå ut imorse, delvis för att det regnade och delvis för att jag inte har åkt tåg sedan i fredags eftermiddag. Jag har mått väldigt dåligt över att åka tåg och var inte lite rädd när jag gick genom centralen och Nordstan imorse. Alltså ena halvan av mig förstår att det är sjukt att jag ska lägga om hela mitt liv för det här, men rädslorna och känslorna tar överhanden.

Men, jag gjorde det. Och jag stog länge utanför kontoret idag vid 15. Tittade ner mot Nordstan och kände klumpen i magen. Samma tid gick jag bara några dagar tidigare och lyssnade på expressens livesändning från terrorattentatet. Vad var skillnaden idag, från i fredags? Men jag tog ett djupt andetag och gick. När det lät något bakom mig vände jag mig hastigt om. Jag var på helspänn. Inne i Nordstan korsade jag snabbt bland alla människor, och tittade hela tiden runt omkring mig. Folk måste tro att jag var helt galen, men det kändes på ett sätt som att alla gjorde det. Alla tittade runt sig, på varandra och det var inte alls samma folkmassa trots att det är påsklov och klockan bara var strax efter 15.

Som tur var kom tåget tidigt och jag kunde gå ombord. Då kändes det äntligen lite bättre. Och jag kom hem. Men det var fruktansvärt jobbigt och jag var helt skakis när jag kom hem.

Gillar

Kommentarer