Dressyrträning på ängen

Idag sattes vi verkligen på prov. Främst vår balans och vår kommunikation. Inget fyrkantsspår att få stöd ifrån utan nu var vi all by ourselfs. Det är riktigt bra att göra det ibland, avvika från spåret eller egentligen som vi gjorde idag, vara på en stor äng. Då måste man verkligen ha hästen mellan hand & skänkel för att det ska gå. Har man inte det så blir det som det blev stundtals idag, han flöt ut med baken, in med bogen os.v. Han var väldigt fipplig & stark idag, vilket dels kan bero på det nya bettet vi använder stundtals. Det är ett sötmalmsbett som jag red mycket på när jag hade Herkules och jag gillar det då hästen suger mer på bettet. Sedan måste man ju akta sig för det kan ju bli ganska vasst med tanke på rosten. Jag har dock upplevt att det har nypt honom i mungiporna, så idag fick han ridas med bettskivor och det blev mycket bättre. Inga uppfläkta mungipor :) Tummen upp. En annan anledning till varför han var fipplig kan ju vara för att vi var på ängen, inte ridit någon ordentlig dressyr den här veckan samt att det var mycket flugor/bromsar/envetna djur på oss konstant.

Men jag märkte stor skillnad från början till slut. Det är ett härligt kvitto på att man gör rätt. Tidigare kunde det ta 2-3 pass innan man märkte skillnad på honom, men nu märks det stor skillnad redan efter ett halvt pass. Det går verkligen framåt för oss, vilket är roligt. Kändes bra att få ha ridit igenom honom idag med tanke på morgondagens tävling framför oss. Det hade inte vart roligt och komma dit med honom så som han var vid starten på dagens ridpass... Här kommer första delen utav bilderna. :)

Ni ser ju på både honom & mig att vi stundtals hittar till den goa ridningen vi brukar ha, men i 90% är det spänt och orytmiskt..

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229