Detta jävla problemet

Är så besviken. Idag stog det hoppträning för Carro på terrängbanan på schemat, vilket betyder att vi måste lasta och åka iväg för att kunna vara med. Vi har som vissa kanske vet haft en hel del problem kring lastningen men det senaste har allting fungerat utan större problem. Men idag ville han bara inte gå in. Vi höll på i över en timma med samma metod som vi använt oss utav tidigare. Han har sänkt tiden från tre timmar till 15 minuter, så det var ett stort bakslag idag. Jag vet liksom inte vad det är som utlöser detta beteendet, då han när han väl är inne i transporten, superlugn. Då verkar han liksom bara acceptera läget och det är no big deal.

Men efter att ha hållt på och tragglat såhär länge vi har gjort nu, i 8 månader har vi hållt på med detta och det har ändå inte blivit helt bra. Jag vet inte hur många träningar vi har varit tvungna att ställa in då vi trots att vi börjat lasta timmar innan träningen ska börja inte hinner dit i tid. Minns så väl i våras när vi skulle iväg till Bohuscupen, jag och mamma började lasta klockan 06 när tävlingen började klockan 10. Det var hemskt. Det ÄR hemskt att inte veta OM eller NÄR han går på transporten.

Och just nu är jag så kluven. Jag älskar den här hästen, över allt annat, men jag orkar inte med det här lastningsproblemet, jag må vara hemsk, känslokall och allt vad folk kan tyckas tänka, men jag vill kunna åka iväg med min häst lätt som en plätt, träna & tävla utan att behöva oroa mig för att hästen ska vägra gå på transporten när vi ska hem. Vad fan gör man då? Jag är mitt i ett vägskäl nu och väger alla fördelar mot nackdelar, för all ork och lust är som bortblåst. Det är inte roligt längre.

Gillar

Kommentarer

elin.s.f,
Jag skulle varmt, varmt rekommandera Sofia Offa Helander, en gudinna med hästar och har oftast smarta och bra lösningar på allt! Är väldigt duktig på att förklara, visa och instruera! Varit med och kollat på många hästar hon lastningstränat med och varit lika målllös varje gång, rekommonderas STARKT! hennes hemsida är http://www.uniquine.se/ ! Kram och hoppas det löser sig! <3
www.nouw.com/elinswahnfhyr