Dagens ridpass

Äntligen hemma!

Jag har inte varit hemma på hela dagen men nu har jag precis landat hemma efter att ha spenderat tid i stallet hos min favoritkille! Han var så himla mysig idag alltså. Idag stog hoppning på schemat för oss och vi startade ridpasset med att göra den övningen vi gjorde på uppvärmningen på senaste Malin-träningen. Ska visa er med en väldigt snygg målning..

Jag tog hjälp utav min hopp-övning för att det skulle bli enklare för oss, men i alla fall. Rid någon meter innanför fyrkantsspåret och vid hörnpasseringen där hindren inte står så rider du sidvärtes (så gott det går) tills du är på en rak linje, galopperar där innan du flyttar tillbaka till ditt 1m innanför spår. När du passerar nästa hörn flyttar du in igen och "rundar" mitten hindret innan du flyttar ut igen. Superbra övning för att få med sig hästen, få den mjuk och loss i sidorna. Övningen fungerar exakt lika bra som i skritt, trav och galopp. :) VÄLDIGT bra träningstips från Malin Trollnäs.

Sen ser ni min hoppövning här. Det är alltså den heliga "hoppa på båge". HEMSKT men fruktansvärt bra att träna på. Vi fick till det ett par gånger och ett par gånger fick vi inte till det. Är nöjd överlag faktiskt, mest för att han var så himla glad! Det var längesen han hade sån genuin glädje för att hoppa vilket var roligt. Jag tänkte vara lite självmordspilot och hoppade på vårt dressyr/vardagsbett, ingen martingal och inga handskar. Vilken combo! Så det var väldigt mycket att hålla i och stundtals svårt att få stopp, men vad gör det när han var så glad att han la in bocksprång och frustningar, gång på gång. Världens bästa häst. Bättre känsla än såhär kan vi inte ha innan söndag.

Dock förstördes min goa känsla efteråt när jag skulle ta in honom i boxen. Han var väldigt hungrig vilket gjorde att han blev lite in, och jag ville stanna honom för att få upp boxdörren ordentligt vilket han inte ville. Han gick rakt över mig. Då blev jag ruskigt arg så tog ut honom igen och då gick vi ett steg mot boxen, backade ett. Gick två, backade ett och så vidare tills vi var inne. DUMMA häst. Sen fick han liniment på alla 4 ben, arnika på ryggen och täcke samt en puss på mulen. ​​​

Gillar

Kommentarer