Bett-djungeln

Dessa bett. De är så himla intressanta tycker jag. Hur vissa kan ha hävstångseffekt medan andra är jättesnälla, och ändå är de flesta gjorda av samma material. Det är knäppt, visst? Jag tycker det är roligt att experimentera med bett, och att alltid kunna hitta ett bett som passar ännu bättre än det som funkar som bäst precis just nu. I min samling varierar jag nu mellan 5 bett.


Det jag använder som mest just nu, det är ett 3-delat eggbett. Det används i dressyren & på uteritter. Han kan vara lite rörig med huvudet, men tycker att han är väldigt tillfreds med detta bettet, tar ett ärligt stöd och vågar suga på bettet. I hoppningen används i princip bara baby-gummi-pelhalm.


Nyast i samlingen är ett Baucher-bett. Jag har ännu inte testat det, men eftersom Ametistas kan bli ganska stark både i dressyren & i hoppningen så tänker jag att det säkert kommer bli ett bra komplement mellan det 3-delade eggbettet samt pelhalmet inom båda grenar.

Vi har även ett 3-delat bett med lösa ringar. Det rider jag knappt aldrig på längre. Han tycker inte alls om det och då känns det inte okej att ha det, bara för variationen skull liksom. Istället varierar vi inom dressyren med sötmalmsbettet med gummiskydd på. Ser ut som att han har en napp i munnen, jättesöt!

Nu ska jag strax köpa ett nytillskott till familjen, det blir ett 3-delat apple-mouth bett. Jag vill ha ett nova egentligen, men är så himla rädd för att han ska bita sönder det. Jag ska även diskutera lite vad jag ska ha för kompleteringsbett till hoppningen, funderat på ett Kimblewick! Vad är era erfarenheter kring det? Tror ni att ett Kimblewick kan passa bra till en häst som blir stark, men drar inte iväg men lyssnar inte heller på halvhalter/förhållningar? :)

Gillar

Kommentarer

corneliacarlen
corneliacarlen,
Det här med bett är ju sååå svårt! Man vet ju aldrig vad hästen tycker om det innan!
nouw.com/corneliacarlen
amandajosefsson
amandajosefsson,
VEERKLIGEN. Alltså jag får panik ibland. Tur att det är min största hobby att hitta nya roliga bett som kan fungera ÄNNU bättre. Trist bara när man lägger pengar på något som absolut inte fungerar.. Haha.. Kram
nouw.com/amandajosefsson