Ångest-tips

På senaste tiden har jag känt mig väldigt grå och tråkig. Har varit så himla trött och har mycket som är på gång hela tiden. Jag försöker att lugna ner mig själv men ibland blir det för mycket och då slutar det med en ångestattack som igår.

Jag tänkte här med ge er mina bästa tips (som jag själv är alldeles för dålig på att följa) på hur man lura bort ångesten.

- Unna dig fina blommor.
Det är världens mest klyschiga tips men jag får en inre ro utav fina blommor som står i vasen på köksbordet. Lyckligtvis har jag en fantastisk pojkvän som vet hur mycket det betyder för mig, och det står nya blommor där nästan varje vecka.

- Om du har massor av saker att göra, gör en plan för när du ska göra dom.
Ännu ett klyschigt tips, men ack så viktigt. Jag är en mästare på att lämna tråkiga saker till sista minuten och det som har hjälpt mig är att göra upp en tidsplan. Till exempel; den här uppsatsen ska vara inskickad och klar den 20:de. Det är 5 dagar kvar. Då går jag igenom uppsatsen, skriver i ett block vad jag måste göra varje dag med den här uppsatsen för att den ska vara klar den 20:de. Och så betar man av. Jag kan tycka det är svårt när man har en stor uppgift och man inte vet i vilken ände man ska börja i.

- Ge upp. Inte för alltid, men för dagen/kvällen.
Jag är expert på att gräva ner mig i ångest. Om jag får panik på att jag inte löser matten till exempel, då är jag fast i den negativa spiralen för gott den kvällen. Då är det bättre att ge upp, annars kommer jag ringa matteläraren och säga att jag avslutar kursen. Skämt åsido.

- Skicka ett sms till din mamma, din syster, din bästa kompis eller partner.
Skicka att allt är dåligt och vad det är som är dåligt och hur det känns. Så kommer du få tillbaka pepp deluxe och allt känns bättre igen.

- Ät glass.
Behöver inte säg mer än så.

- Boka en dejt med någon du saknar.
Dín partner, din familj eller varför inte ditt bästa tjejgäng? Ta en kväll off allt jobbigt och bara spendera tid med de som faktiskt betyder något.

- och nu till det jag brukar göra: Shoppa.
Jag shoppar jämt, jämt, jämt när jag har ångest.


Viktigt att tänka på är att man inte är ensam. Man är inte ensam om att känna sig sämst i hela världen. Det är okej att ta en paus från det som är ångestframkallande och det är absolut helt okej att vara ledsen. Men om man är det för ofta och man inte kan ta sig ur det bör man ta sig en funderare på om det är någon eller något i ens närhet man behöver förändra, eller om man rentav behöver hjälp med sina egna hjärnspöken. Men man får inte glömma att det är okej att inte vara okej.

Gillar

Kommentarer

Ellenss
Ellenss,
amandajosefsson
amandajosefsson,
Tack! Ha en bra kväll 😊
nouw.com/amandajosefsson