Ametistas hoppträning 12/11

När jag valde att sälja min ponny Herkules och köpa storhäst stog jag inför ett omfattande beslut. Antingen var det en ung häst som inte hade gjort något alls, eller så blev det en häst som var lite äldre och någon gammal skada i bagaget. Jag ville inte ha något utav det. Att köpa en storhäst gentemot en ponny är som dag och natt. Det är svindyrt att överhuvudtaget köpa en häst, men en bra ponny kan man få loss för 40.000kr men ska man ha en bra storhäst får man vara beredd att punga ut 100.000kr. Ni vet ju hela min historia med köpet av Ametistas, och jag, med handen på hjärtat, kan inte vara nöjdare med mitt köp.

Jag har hela tiden tänkt att eftersom han inte kostade multum så kommer hans kapacitet inte räcka hela vägen. Som om det låg i priset.. Jag vet att vi kommer ha svårigheter ju högre vi klättrar i klasserna då han inte har den bästa kroppen för det här, och vi har mycket svårigheter emot oss. Men jag har blivit så förvånad varje gång vi hoppar ett hinder på 1,20 och det är liksom no big deal. Jag underskattar honom och jag borde inte göra det. Han bevisar för mig, gång på gång, att han kan och att han vill.

Men jag intalar mig själv att eftersom han inte kostade 200.000kr och för att han inte är en enkel häst att rida i dressyren, för att han inte är helt lösgjord och för att han en längre kropp, så kommer han aldrig att klara av det. Men från och med idag, ska jag sluta underskatta honom och hylla honom för den stjärnan han är. Vi kanske inte tar oss hela vägen till 1,40, men jag vet att vi kommer kunna ta oss en bra bit. Och sen får man ta ett nytt beslut därifrån.


Idag på hoppträningen avslutade vi med linjen ni ser på filmen. En kombination med 2 galoppsprång varav det sista hindret låg på 1,20. Ingen stor grej. Han hoppar och gör det han ska med bravur. Och det bästa utav allt är att hela träningen kändes strålande. Det bästa är nästan våra galoppombyten som satt som en smäck. ALLTSÅ SÅ GLAD! Vi har tränat, tränat och tränat på de är jäkla bytena för att de ska vara rena, och idag var första gången vi satte dom. Varenda gång. Så jäkla gött! Träning ger verkligen färdighet. Förhoppningsvis är vi påväg ut ur svackan, det är på tiden isåfall. På lördag ska vi åka till Kungsbacka, vi ska hoppa 1m och 1,10 och vi ska ha kul. Och göra det vi är bra på- att hoppa.

Det är årets nästsista tävling, som det ser ut nu fick jag ingen plats på Grevagårdens tävlingar i december.. Så sista tävlingen blir klubbens KM om det inte blir någon pay & jump eller så i december. Jag är så taggad på att lägga hela december, januari och februari på att bygga kondition och muskler. Det kommer vara tufft och grått, men jag har en mental bild i mitt huvud när årets första tävlingar drar igång till våren, att vi ska vara redo direkt och inte ligga på latsidan som de flesta andra gör under vinteruppehållet. You got it. Ska dela med mig mer om det en annan gång.

Gillar

Kommentarer

Alice
,
Jag tror att minst 50% av en hästs kapacitet ligger i viljan, om inte mer 😊 lyckas man som ryttare behålla viljan hos hästen har man en 120-130 häst även om den från början knappt förväntades kunna gå 90cm hoppning. Ametistas tror jag precis som du skriver har mycket kvar att ge, ni är så duktiga! 😊
lindabergqvist
lindabergqvist,
Ser ju hur enkelt ut som helst! 😊
nouw.com/lindabergqvist