Ametistas 4/7

Igår stog det markarbete på schemat för min svarta häst. Oliwer var med som assistent och fotograf, så han fick bära bommar medan vi värmde upp. Det blev två bommar på varje volt samt en bom i mitten. Alltså inget jätteavancerat då vi hade lite tidspress inför överraskningskalaset i Alingsås.

I början av passet var det lite molnigt och det var jätteskönt, vi började bra men stötte på problem efter en längre tid på uppvärmningen och det tog ganska lång tid för mig att reda ut. Han har börjat få för sig att inte ta halvhalterna utan han bara drar fram huvudet och drar en ur sadeln, vilket inte är okej. Jag försöker att lägga in mycket halter för att få honom lyhörd för den hjälpen och det blev bättre efterhand. Han var även lite stel i vänstervarvet så vi hade trubbel även där. När han blir hård i munnen, höjer nacken studsar jag som en jag vet inte vad uppepå ryggen och kommer inte åt honom som jag önskar. Har en hemsk ovana att höja ytterhanden när han gör så för att få styrka, men jag kommer ju aldrig kunna dra loss honom så jag måste skärpa mig. Ni ser det på flera bilder här nedan, sparade dom för att kunna visa er exempel på det. Överlag är jag nöjd. Jag fick resultat och jag fick en förändring från början till slut. Det tar sig! ὠ

Här nedan är han i sitt nya schabrak och nya lindor (som inte ens matchade!!!!) eller tänker ni mycket på det? :( Blev jätteledsen. Det såg bra ut när jag hade dom mot varandra men på bilderna ser det inte alls likadant ut?!
DSC_0018 DSC_0053 DSC_0090 DSC_0124
 DSC_0180

Bilden nedanför visar att han går ur formen och är hög i nacken = drar mig ur sadeln och jag höjer samt viker över ytterhanden. Ajabaja!!!
 DSC_0184 DSC_0189 DSC_0215 DSC_0220 DSC_0230 DSC_0236 DSC_0240 DSC_0270 DSC_0306 DSC_0322

Har fler bilder som kommer upp under dagarna! :) Visst har han blivit fin? Jag blir alldeles lyrisk när jag tänker att det här är mitt jobb. Nu börjar allt slitjobb äntligen ge resultat och det är så SKÖÖÖNT!!!!

Gillar

Kommentarer