Ametistas 29/10

Idag var det dressyrträning på schemat för Carro. Det var två veckor sedan sist, hon har olyckligt nog brutit båda handlederna så det har inte riktigt legat något fokus på att hon ska hålla träningar. Jag är mest glad att hon lever, haha. Men i idag så! Ametistas har fått en paddock-paus på en vecka då vi har ridit ut och utnyttjat de fina ridvägarna som finns häromkring för att stärka ryggen och bakbenen samt få ännu mer framåtbjudning.

Idag gick det faktiskt skitbra. Jag har tvingat mig själv att sänka kraven på både mig och honom för att inte behöva bli besviken varje gång. Jag har skyhöga krav på vad vi ska åstadkomma och jag behöver sänka dom för att återfå motivation och glädje i arbetet. Vi får liksom arbeta med det vi har istället för att tänka på vad vi hade kunnat ha. Om ni förstår hur jag menar.

Vi jobbade i alla fall vidare med det vi gjorde förra lektionen vilket är att stärka den förvända galoppen. Han klarar inte av att galoppera på fyrkantsspåret i förvänd utan vi får vända halvt igenom, gå in på bågar och dyl för att vi ska fixa det. Det kräver mycket styrka och balans för att kunna arbeta i den förvända, men när vi väl når dit så får man mycket på köpet. Allt kändes i alla fall lekande lätt idag, det var tufft och vi båda fick jobba, men så himla roligt. Imorgon står det mer hoppning/markarbete på schemat, även denna gång för Carro. Längtar!


Två superfula mobil-bilder, men han såg ut såhär.
Lindor - Hööks
Schabrak - lånade utav Carro, men Equiline
Träns - Hööks
Sadel - Spalding

Gillar

Kommentarer

tuff_sasse,
Härligt att höra att det inte bara är jag som har träningar en fredag! Detta ska jag genast sgäa till sambon som tycker jag är knäpp som vill spendera min fredagkväll i ett kallt ridhus 😉
nouw.com/sandramira
hoppryttare.lydia,
Kul att det gick så bra! 😊
lydiathieme.se