Allergichock

Skiljer alltså en timma mellan dessa bilder.

Igår vaknade jag av att jag kliade mig på benen. Inget ovanligt tänkte jag med tanke på att jag som ni redan vet har väldigt torra ben. Men när jag klev upp såg jag som utslag (vänstra bilden) och fick lite panik för så har jag aldrig haft tidigare. Tog idomin på för det är den fetaste krämen vi har hemma. Det la sig och jag tänkte ingenting mer på det under dagen men framåt 10-snåret började det klia mer. Frågade då Oliwer om utslagen var tillbaka vilket de var, och det var betydligt fler & i mer utsträckning den här gången. På morgonen var det bara rumpan & övre delen av låren. Nu var det hela rumpan, hela låren, knän och början på armarna. Ringde till 1177 och beskrev dom samt att jag kände mig otroligt varm och svullen i halsen. De sa att jag skulle åka till akuten.

Så Oliwer hängde med mig till Kungälvs sjukhus och då var klockan 23. Fick vänta ungefär 40minuter på att sköterskan skulle komma och på den tiden växte utslagen så som ni ser ovan. Värst var på höger armen. Den var från övre delen av handleden till en bit upp på överarmen. Så läskigt.

Så kom ju sköterskan då till slut och jag hade nästan panik-känningar för att det dels kliade så enormt mycket och för att jag hade svårt att få ordentligt med luft. Jag hade fasat inför stick i fingret då jag tycker det är sjukt obehagligt med den här gången kom jag inte ens undan med det. Utan jag fick ha en kanyl eller vad det heter i höger armen. Alltså, jag låg och klämde sönder Oliwers hand samtidigt som jag hulkade med två sköterskor lugnandes. Haha. Är så otroligt rädd för nålar. De ställde tusen frågor och jag kände att de var oroliga för att det växte sig så snabbt och också då för andningen så jag fick ett eget rum. Där var vi till vi åkte hem. Jag fick kortison i två omgångar för att det växte sig ännu större främst på knäna, ovanför troskanten och nu även på sidan av ryggen och magen. Efter andra dosen kortison gick allt ner till normalt igen. Enda tecknet på att det ens hade varit utslag var mina rivmärken. Så när klockan var runt halv 4 sa jag att jag ville åka hem då jag kände mig bättre. Egentligen ska man stanna ett visst antal timmar för att chocken skulle vara helt över men jag kände mig i säkra händer med både mamma & Oliwer hemma.

Nu ska jag till vårdcentralen på onsdag för att göra pricktest och se vad som utlöste min allergi. Sjuksköterskorna sa att det liknar katt/pälsdjursallergi vilket känns helt sjukt då jag spenderat verkligen hela livet med alla sorters djur och aldrig känt av någonting. Men nu käkar jag kortison i ett par dagar till och så hoppas vi på att det bara var en tillfällig grej som aldrig kommer hända igen. Jag går under om jag har gått och blivit pälsallergiker. Fy alltså.

Tack igen till bästa älskling som hängde på akuten hela natten

  • VARDAG
  • Nära Kungälv

Gillar

Kommentarer