Alkohol i hästsammanhang

Ni har säkert sett alla skriverier om de tjejer som missade NM för att de hade befunnit sig på en fest och lagkamrater som hade filmat av den här filmen som en av tjejerna hade lagt upp på snapchat. Bara det säger väl en del om vilka kamrater det är.

Efter att ha varit på meetings både i Sverige, Danmark, Norge och England när jag tävlade gymkhana så var det lite större tävlingar. Det var människor från stora delar utav världen och varje kväll var det samma visa. Alkohol och lite mer alkohol. Ryttare som dagen efter skulle prestera i en VM-final drack sig fulla samtidigt som de kladdade på junior-tjejerna. SPYR. Hur kan man, som tävlingsryttare på den här nivån, dricka sig full på kvällen innan en final som ställer allt som man har kämpat ett helt år för på spel? Ett helt liv för? Vem är det som säger att den här chansen kommer nästa år igen? När man är på den här nivån är det så sårbart. Imorgon kan hästen bryta benet och vem säger att du någonsin kommer ta dig upp till elit-nivå igen? Det är en dyr sport, för dyr för att slänga bort sina chanser.

Jag tycker att alkohol inte har ett endaste dugg med hästtävlingar att göra. Oavsett om det intas utav hästägare, ryttare, tränare, föräldrar eller kompisar. Vi alla som är deltagare i sporten vet vilket engagemang och vilket slit man lägger på sin häst, så varför ägna kvällen åt att supa istället för att umgås med kompisar och kunna prestera utomordentligt dagen efter? Jag vet att jag aldrig någonsin hade förlåtit mig själv om jag hade sabbat den där VM-finalen 2014 för att jag hade druckit alkohol dagen innan.


Jag kommer aldrig att dricka alkohol innan en tävling eller träning. I respekt till min häst och för min egen satsning. Varför ska jag förvänta mig att min häst ska ställa upp för mig, när jag uppenbarligen inte kan ställa upp för honom? Men jag antar att det handlar om mognad. ;)

  • TANKAR

Gillar

Kommentarer

jossansbilder,
håller med! Tycker man att hästen måste prestera ska man själv vara i bästa möjliga kondition att prestera minst lika bra!
jossanamigo.blogg.se
amandajosefsson
amandajosefsson,
Visst, visst, visst! Kram.
nouw.com/amandajosefsson
cam_d_,
håller helt med dig, det har inte på någon tävling alls att göra. Tränar man för att tävla så sabbar alkoholen ens presentation.
bbqridtravare.blogg.se
amandajosefsson
amandajosefsson,